#navbar-iframe { height:0px; display:none; visibility:hidden; }

domingo, 22 de julio de 2012

EL CABALLERO OSCURO: la leyenda renace

un 10 per a Nolan.

Nolan potencia l’espectacularitat, amb molt d’encert, per atraure l’atenció del públic. Ens monstre la violència física d’una manera que mai havia fet abans, mantenint els plans el màxim possible. El primer cop que es troben en Batman i en Bane és realment fantàstic. Nolan controla en tot moment el tempo narratiu fent que la pel·lícula generi una sensació d’emoció constant.
Bruce Wayne i Batman sempre havien seguit camins similars, però aquí el guió els diferencia més que mai. Val a dir que en Bruce Wayne no passa pels seu millor moment física ni mental.
Ningú a aquestes alçades por discutir el gran treball de Christian Bale donant vida a Bruce Wayne i a Batman en tota la trilogia, però la gran incògnita en aquesta tercera entrega era veure si en Bane es faria enyora al Joker, sens cap mena de dubte, en cap moment el vaig trobar a faltar. Només de veure en Bane a la pantalla ja et donaven ganes d’aixecar-te de la butaca i sortí corre’ns en direcció contraria.

Bane te’ls posa per corbata. Nolan fa un us magistral d’aquest personatge, tot i que la manera en que resolt el final d’en Bane és una mica frustrant. Joseph Gordon-Levitt molt bé en el paper de policia que representa la honradesa que Batman i el comissari Gordon varen deixar enrere al final de la segona entrega de Batman. Anne Hathaway en el paper de Catwoman composa un personatge atractiu i seductor. Marion Cotillard potser és de tots el personatge més fluix, tot i que ella fa el que pot amb el que té, no acaba de salvar-lo. Michael Caine, com a Alfred, ens monstre el seu costat més efectuos i humà. Gary Oldman en el desenvolupament de la trilogia ha anat de menys a més. En la primera entrega era un "pringat" que Batman acceptava com aliat, a la segona va guanyar punts però continuava en segon pla, aquí veiem com desplega totes les seves debilitats i fortaleses. Finalment, Mogan Freeman fa un bon ús del saber estar i del seu carisma.Ja per acabar, “El Caballero Oscuro: La Leyenda Renace” és una bona pel·lícula amb moments magistrals d’un nivell molt alt que no estan a l’abast de la majoria de directors actuals. Veure fitxe pel·lícula

2 comentarios:

  1. Una de les coses d'aquesta última entrega que m'ha cridat l'atenció és el fet de que sembla com si el director digués: "Ei, que en Batman és humà". A l'inici es veu una persona que ha pagat tots els seus excessos, tant físics com mentals. La llàstima és que en el transcurs de la peli sembla ser que els físics desapareixen. També, com s'adona que ell sól no pot contra aquest enemic, que necessita l'ajuda de la policia. Ens recorda que Batman no és res més que un home amb unes tècniques de lluita molt bones, amb uns artilugis sofisticats, però un home.
    El dolent de la peli realment és genial, i la seva manera de parlar accentua el seu perfil.
    La primera lluita amb Bane, en el moment en que tanquen la porta, vaig tenir una sensació de claustrofòbia i de pensar: "l'has cagat". I realment, el resultat és el lògic.
    Totalment d'acord amb la teva valoració.

    ResponderEliminar
  2. Molt d'acord amb la valoració de la pel·lícula. M'agradaria destacar també la feina com actriu feta per Anne Hathaway, la millor Catwoman. En anteriors treballs seus per mi ha demostrat que li queda molt per aprendre però considero que està anant de menys a més.

    ResponderEliminar